Gran èxit de la pantalla hologràfica The Looking Glass

ACTUALITZACIÓ: Ara pots veure directament disenys de SctechUp, utilitzar Realitat Augmentada per a controlar els hologrames en temps real, posar més d’un en mosaic, i fins i tot veure o pujar videos hologràfics en/a Vimeo, amb la qual cosa pots mostrar no només videos hologràfics, també pots fer trailers de les teves creacions hologràfiquess com videojocs, Apps, o plans i disenys 3D.

  • The Looking Glass és la primera pantalla hologràfica d’escriptori disenyada per a creadors 3D. No es requereixen dispositius RV o RA.
  • La campanya a Kickstarter ja ha aconseguit més de 10 vegades el finançament necessari. Encara pots aconseguir el teu a partir de 400€ (450$).

2018 començarà una revolució del 3D, un pas més per als futurs hologrames reals a cada pantalla. Aquest dispositiu és un avançament d’aquest futur. Per primera vegada qualsevol pot comprar una veritable pantalla hologràfica (no, els hologrames de les pel·lícules no són la definició d’holograma, per a aquestos hologrames “sense pantalla” encara queden més de 10 anys).

Aquesta pantalla hologràfica permet imatges en moviment a 60 fps i genera ¡45 vistes de la escena! La pantalla utilitza una combinació de tecnologies de camp lluminos (light field) y volumétriques. I anant més enllà de les pantalles pasives, els hologrames són interactius y, a més de controladors tradicionals, también es pot interactuar amb els sensores mans lliures Kinect i Leap Motion. Si penses que això es meravellòs encara no has vist la tercera revolució del 3D de la que parlarem en els propers mesos. Properament parlarem de la segona.

Grups de persones poden veure i interactuar amb un món virtual tridimensional al seu escriptori, sense dispositius RV o RA. Els creadors tenen a la serva disposició una sèrie d’eines per donar vida al seu treball:

  • Models 3D i animacions als formats OBJ, FBX, STL i gLTF poden ser importats a The Looking Glass amb Model and Animation Importer App.
  • Dotzenes d’aplicacions hologràfiques disponibles de forma gratuita a través d’App Library. S’inclouen videoclips volumètrics, curtmetratjes de pel·lícules hologràfiques, aplicacions de visualització de camps lluminosos i d’escanejat 3D, jocs hologràfics, mascotes virtuals, importadors de CT-scan/DICOM, un visor de models 3D WYSIWYG per a la impresió 3D y molt més. A finals d’any, els creadors podran compartir les seves propies aplicacions. 
  • Un exportador directe de Maya també serà disponible lliurement, amb vistes en viu de Maya, Zbrush, Blender, Tinkercad i Solidworks en desenvolupament, que estaran disponibles de forma gratuita per a tots els patrocinadors de The Looking Glass.
  • Un exclusiu plugin per a Unity anomenat Holoplay Unity SDK.

La pantalla pot fer us dels dissenys 3D utilitzats diariament al seu treball de: Arquitectes, disenyadors i modeladors industrials i de productes, desarrotlladors d’Unity, artistes 3D, i es pot utilitzar per a previsualitzar models per a impresores 3D abans d’imprimir. També pot ser utilitzat per als sectors de fotogametria, camp de llum, video volumètric, mapes de profunditat, disenyadors de RV (sense tindre que posar-se i treure’s el casc a cada estona), disenyadors i probadors de videojocs, i segurament per al desenvolupament d’aplicacions i jocs per a pantalles Ultra-D i Leia, etc.

Amb The Looking Glass pots tindre una vista avançada de com es veuran els teus dissenys 3D. “Fes-ho be a la primera” – podras saber exactament com seran les teves creacions 3D abans de crear físicament els prototips. 

La pantalla no es pot dir que sigui una pantalla plana (en cm 20,9 x 9,3 d’ample x 15,4) com Ultra-D i Red Hydrogen One, però gracies a aixó pot generar una quantitat impresionant de 45 punts de vista. Hi ha una versió més gran (y molt més cara): 36,8 x 17,5 x 24,4 cm. Tens temps fins divendres per a contribuir al projecte.

Ooh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.