Tens un mòbil amb doble càmera? Podries haver fet ja dotzenes de fotografies 3D/Hologràfiques

Com has anat llegint, els mapes de profunditat cada vegada s’utilitzen més en molts dispositius. Forma part del flux de treball d’Apps de  Realitat Virtual/Mixta i Realitat Augmentada. Google Camera (mode Lens Blur) i Seene l’utilizen, i ara també Camarada. Les imatges lenticulars 3D/ hologràfiques de les postals tambén poden ser generades amb mapes de profunditat (si trobes una postal 3D/hologràfica amb grans “salts” entre un punt de vista i altre és per que van utilitzar varies fotos en lloc de mapes de profunditat).

 

En realitat els mapes de profunditat poden ser calculats amb més precisió ara que fa un temps, per aquesta raó ara poden existir dispositius hologràfics com l’RH1 y Ultra-D, podria ser que els cinemes del futur (light field) canvïin el 3D per imatges hologràfiques gràcies als mapes de profunditat, i gràcies també als mapes els mòbils ara fan millor fotos amb bokeh que abans. I el futur es prometedor.

 

I precisament el us de mapes de profunditat en smartphones amb lents duals per a calcular bokeh és la clau per a extrau-re aquesta informació de profunditat per a generar una imatge en 3D o inclus hologràfica, un mapa de profunditat pot generar un nombre ilimitat de vistes de la mateixa imatge, amb la qual cosa si el necessites pots generar 1 punt de vista per a una imatge 3D normal (i a més pots ajustar la separació per augmentar o disminuir la força del 3D), i si es necessiten 45 punts de vista per a una pantalla The Looking Glass es poden extrau-re totes les imatges desde el mateix mapa de profunditat. El problema -un gran problema- és que cada operació que es faci amb l’arxiu probablement destruirà aquesta informació. Inclus moure l’arxiu d’una carpeta a una altre podria destruir les metadades. Quan veus un arxiu .jpg probablement no serà una copia exacta del original, tot el programari avui dia sembla reescriure els arxius eliminant la informació que no entenen. Això ho fa fins i tot el propi sistema operatiu (cap sistema es salva). Si vols utilitzar aquestes dades dueries evitar tots els movimients/interaccions amb l’arxiu. 

En dispositius Android has d’obrir la imatge com arxiu (o File o Document)

 

StereoPhoto Maker i Depthy.me poden generar imatges 3D (i RV) d’aquestes fotos amb Bokeh. Facebook també ha copiat a Depthy.me i Seene (però encara pots utilitzar depthy per millorar els resultats abans de pujar-les a aquesta xarxa social traficant de dades personals. Però s’ha de pujar les imatges directament desde la ubicació original al mòbil. Facebook pot saltar-se el sistema operatiu i accedir directament al sistema d’arxius del dispositiu (per raons malicioses, de fet per raons molt, molt malicioses. Hi han grups de gent que s’uneix per a denunciar colectivament aquestes pràctiques tant dolentes). En depthy has de pujar la imatge com arxiu i no obrir-la desde la galería. Has de buscar-la en les carpetes d’arxius (en Android també es pot anomenar Documents). Si utilitzes el PC per obrir-les amb StereoPhoto Maker has de conectar el mòbil per USB i accedir directament a les carpetes sense copiar la imatge al teu ordinador.  

 

A StereoPhoto Maker has de fer clic en Edit -> Depth map -> Open Jpeg include depth map (obre la imatge directamente desde el mòbil conectat per USB, sense copiar la al teu PC)

 

Una vegada oberta amb èxit, ja siguie en Depthy o en StereoPhoto Maker pots desar-la com a foto 3D i tambié pots ajustar la profunditat o generar un GIF animat.

Si no has pogut carregar la imatge amb mapa de profunditat, significa que el teu dispositiu utilitza el mapa de profundidad només internament i després de generar la teva foto bokeh es desfà del mapa de profunditat, o també pot ser que lo desi fora del arxiu o en un format diferent irreconocible per a altres aplicacions.

Esperem que siguies dels afortunats que tingui un dispositiu dels que generen un mapa de profunditat correctament.
El teu dispositiu és un dels afortunats? Si us plau, comparteix amb nosaltres als comentaris quin és el teu dispositiu, o també al nostre chat.

Ooh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.